آشنايي با نحوه طراحي نقشه فرش

راهنماي شستشوي فرش، قالي، قاليچه، موكت، مبلمان و...

آشنايي با نحوه طراحي نقشه فرش

۱۶ بازديد

قاليشويي

 

طرح و نقشه فرش اولين نماي ظاهري آن است كه به چشم مي‌آيد. استاد اين كار با كمك هنر و خلاقيت خود، نقشه‌هاي اصيل و چشم‌نواز را طراحي مي‌كند. پس از طراحي، نوبت به انتخاب رنگ فرش مي‌رسد. اين كار باتوجه به شناخت چرخه رنگ انجام مي‌شود. كسي كه مسئوليت اين مرحله را به عهده مي‌گيرد، بايد فردي با ذوق و سليقه باشد. نتيجه كار بايد فكر شده و شگفت انگيز از آب دربيايد. پس دقت عمل در طراحي و انتخاب الگوهاي صحيح حرف اول را مي‌زند. هنر دست طراح در نهايت تبديل به يك اثر هنري چشم‌گير به صورت تابلو فرش يا قسمت مهمي از دكوراسيون منزل مي‌شود. ظرافت طراحي با آميزش رنگ‌ها تكميل مي‌شود.
در اين مقاله با ابزارهاي طراحي و نحوه رنگ آميزي نقشه فرش آشنا مي‌شويم.

” شستشوي انواع فرش هاي دستباف و ابريشم در  قاليشويي نوين با انواع طرح و رنگ آميزي به صورت حرفه اي انجام مي شود “

” قاليشويي نوين اين اطمينان را به شما ميدهد كه فرش هاي شما به بهترين شكل شستشو خواهد داد “

انواع طرح و نقشه فرش

فرش‌ها طرح‌هاي متنوعي دارند. اگر بخواهم اسم چند طرح آن را برايتان بگويم، به طرح هندسي شاخه شكسته، هندسي ترنج‌دار، محرمات يا قلمداني، محرابي، ماهي درهم اشاره مي‌كنم. البته هنر فرش ايراني گسترده‌تر از اين مثال‌هاست، اما ما چند نمونه طرح محبوب‌ را نام مي‌بريم.

طراحي هندسي

همان‌طور كه از اسم آن پيداست از اشكال زاويه‌دار استفاده مي‌شود.

طراحي محرمات

در اين طراحي فرش از قسمت طولي با خطوط از هم جدا ميشوند، و بين خطوط از طرح‌هاي تكراري استفاده مي‌شود. در بعضي از مناطق كشورمان به اين طرح، طرح قلمداني نيز مي‌گويند.

طراحي محرابي

دقيقا مانند طرح محراب در قسمت بالاي فرش، با نقش‌هايي تركيبي شاخ و برگ است.

طراحي ماهي در هم

يكي از معروف‌ترين طرح‌هاي فرش است كه در آن طرح گل نيلوفر آبي و گل شاه عباسي به چشم مي‌خورد.

ابزارهاي طراحي نقشه فرش

گذشته‌هاي دور كه خبري از كامپيوتر و برنامه‌هاي طراحي نبود، طراحي نقشه فرش با كمك كاغذهاي شطرنجي توسط استادان باتجربه اين كار انجام مي‌شد. ابتداي كار توسط مداد با يك طرح كلي انجام مي‌شد. در مرحله بعد جزئيات طرح كار را تكميل مي‌كند. بعد از اين، نوبت به نقطه گذاري فرش مي‌رسيد؛ درواقع هر نقطه به معناي يك گره در فرش است. سپس طرح براي رنگ‌آميزي آماده مي‌شد.
امروزه به كمك نرم افزارهاي طراحي مانند فتوشاپ كار طراحي نقشه فرش بسيار حرفه‌اي تر و متنوع‌تر انجام مي‌شود. پس به صورت كلي اين كار به دو روش دستي و كامپيوتري انجام مي‌شود.
البته نرم افزارهاي ديگري هم براي اين منظور طراحي شده‌اند كه هم به صورت رايگان و هم به صورت نسخه حرفه اي جهت خريد هستند كه به كمك آن كساني كه در اين حوزه علاقه دارند اما تجربه طراحي نقشه هاي فرش را ندارند مي‌توانند از آن استفاده كنند. در اين نرم‌افزارها به شما امكان كار با رنگ‌ و مولفه‌هاي آن، گزارش رنگ، نقشه شطرنجي با عدد، و خروجي نهايي نقشه براي تابلو فرش داده مي‌شود.
بسيار ديده‌ايم كه حاشيه فرش با الگوي مركز متفاوت است. حاشيه فرش مانند حصاري دور تا دور فرش طراحي مي‌شود و به دنبال آن نقش مركزي فرش نمايان مي‌شود.

رنگ آميزي نقشه فرش

دنياي رنگ‌ها و روانشناسي آن براي هركسي قابل درك نيست. شايد فكر كنيد اين فقط يك تفريح است. اما افرادي كه در اين حوزه تجربه دارند با اين موضوع موافق نيستند. در واقع رنگ‌آميزي نقشه فرش نياز به تجربه و علم روانشناسي دارد. شناخت هارموني رنگ‌ها، رنگ‌هاي متضاد، رنگ‌هاي مكمل، رنگ‌هاي سرد و گرم از مباحث مهم در اين شغل است. براي يك تركيب رنگي عالي در فرش، لازم است تمركز رنگ در يك نقطه پرهيز كنيم. در واقع رنگ‌ها در همه جاي فرش بايد پخش باشند. در اين صورت ارزش كل طرح حفظ مي‌شود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.